loader image

20/02/2023

CASELE VERZI-Noul standard la NORBURG Stupini Village.

Locuințele NORBURG Stupini Village sunt construite având integrat conceptul nZEB, fiind sustenabile în primul rând datorită performanței energetice ridicate.

CONSUM DE ENERGIE SCAZUT, CONFORT CRESCUT SI COSTURI LUNARE MINIME, CHIAR ZERO LA INTRETINERE, IN NORBURG STUPINI VILLAGE

Pompele de căldură aer/apă cu care acestea sunt dotate, sunt perfecte pentru cei care își doresc să-și reducă facturile de energie și să se bucure de caldură și apă caldă menajeră, utilizând resurse regenerabile. Acestea, completate optional cu panourile fotovoltaice de 5 kW, ajung sa reduca costurile de intretinere la zero.

Soluția respectă cele mai noi standare de eficiență energetică, atingand clasa A++, transformând astfel locuintele NORBURG Stupini Village in CASE VERZI.

Casele verzi pe care le-am construit asigură un climat interior confortabil, indiferent câte grade arată termometrul datorită termoizolației și sistemelor de ventilație cu dublu flux. Materialele folosite pentru izolațiile termice reglează temperatura și reduc necesitatea folosirii echipamentelor de încalzire sau răcire - iarna caldura se pastrează în interior, iar vara rămâne afară.

În plus, sistemul de ventilare cu recuperator de căldură filtrează aerul, îl curăță de poluanți și asiguăa o cantitate optimă de oxigen, crescând astfel și calitatea vieții.

Avantajele unei astfel de locuințe verzi se resimt în două direcții esențiale – grad înalt de confort (aer proaspăt și respirabil, temperatură optimă, mai puțin praf și mai mulăa lumină naturală) și costuri scăzute la întreținere (facturi vizibil mai mici).

Costurile medii lunare calculate la un tarif maximal al energiei pentru consumatorul casnic de 1,3 lei/kWh, ridicându-se la aprox. 690 lei/luna.

Acest cost se poate reduce la 0 lei/lună daca luam în calcul panourile fotovoltaice de 5kW, o investiție ce se va amortiza ușor în 3-4 ani de zile.

Standardul nZEB aduce un mare beneficiu și mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de consumul de energie.